Wie zijn wij

Hieronder stellen wij ons even aan u voor.

Op de groepsfoto van links naar rechts : Marc Bakker (Secretaris), Martijn Meijer (Voorzitter), Reinier Vriezema (technisch adviseur), Dennis Bakker (Penningmeester)


Martijn Meijer (Voorzitter)

Mijn naam is Martijn Meijer en woon samen met mijn vrouw Lisanne, twee zoons Hugo en Victor en dochter Rosa in Beerta.

Al op jonge leeftijd ben ik begonnen met het verzamelen van brandweer gerelateerde items. Deze verzameling is dan ook uitgegroeid tot een eigen brandweer museum aan huis waar alles tentoongesteld wordt. In 2019 ben ik in het bezit gekomen van een oude brandweerwagen. Het gaat om een Commer R541 uit 1954, deze heeft altijd dienst gedraaid bij brandweer Ommen. In 2020 heb ik na een paar jaar zoeken de oude Dodge van Brandweer Beerta terug gevonden en gekocht. De Dodge staat bij het brandweermuseum in Hoogezand – Sappemeer.

Ook ben ik lid van de vrijwillige brandweer bij de post Finsterwolde. Bij dit korps ben ik chauffeur zwaar, schipper op de boot en reddingszwemmen bij het ORT team.

Op 2 maart 2021 ben ik voorzitter geworden van de stichting, en samen met de andere leden zorgen wij ervoor dat oud materieel behouden blijft!


Marc Bakker (Secretaris)

Mijn naam is Marc Bakker en woon in Hoogezand.

Al op jonge leeftijd was ik helemaal weg van de brandweer, dit is tot op de dag van vandaag niet minder geworden denk alleen maar erger, ook de liefde voor “brandweer” oldtimers is groot.

Mijn verzameling bestaat uit veel model brandweerauto’s, helmen , uitrukkleding, diverse brandweerpiepers en veel oude materialen zoals koperen straalpijpen, opzetstukken, koperen verdeelstukken, oud ademlucht apparatuur, redding touwen, rieten zuigkorven, kurken drijvers, zaklampen enz. Een gedeelte van mijn verzameling staat op de website.

Mijn brandweer verzameling is in 2006 uitgebreid met een Mowag W 200 met bouwjaar 1974, de Mowag heeft dienst gedaan in  de plaats Hombrechtikon in Zwitserland.

Januari 2007 heb ik de verzameling verder uitgebreid met een Ford motorspuit uit Amersfoort.

Oktober 2010 heb ik 2 oude handbrandspuiten gekregen 1 van A.H. van Bergen uit Heiligerlee en de andere van Belder & Co uit Amsterdam

Juni 2019 heb ik een Daf 75 1:4 radiografisch bestuurbare brandweerauto aan de verzameling toegevoegd.

Augustus 2020 heb ik een Austin K2  vrachtwagen aan de collectie toegevoegd. De Austin is uniek omdat het een Engelse vrachtwagen is maar met links stuur.


Dennis Bakker (Penningmeester)

Mijn naam is Dennis Bakker en ben woonachtig in Kiel Windeweer.

Vanaf mijn jeugd ben ik al gek van auto’s en brommers, alleen heb daar eigenlijk nooit echt iets mee gedaan, tot dat ik in 2010 vrijwilliger ben geworden bij Brandweermuseum Hoogezand – Sappemeer. Hier heb ik veel gesleuteld, en een auto compleet gerestaureerd, Strippen, schuren, plamuren, schuren, spuiten en weer opbouwen.

Zelf heb ik een 2 tal brommers, een Berini van 30 juni 1968 nog in originele staat en een Vespa  deze heb ik helemaal uit elkaar gehad en compleet gerestaureerd.

Naast het sleutelen aan “brandweer” oldtimers, auto’s en brommers ben ik ook regelmatig aan het mountainbiken of wielrennen.

En vanaf dinsdag 2 maart 2021 ben ik penningmeester geworden van Stichting Behoud Historisch Materieel.


Reinier Vriezema (Technisch adviseur)

Mijn naam is Reinier Vriezema. Ben werkzaam bij de Gemeente Groningen. Hier ben ik begonnen als Monteur in de Werkplaats, heden ten dage ben ik werkzaam in de werkplaats.

Ben woonachtig in Leens.

Mijn grootste hobby is het maken van Rc modellen in de schaal 1:16. Mijn liefde voor de Brandweer is begonnen met het maken van een RC- model van een Brandweer voertuig . ( Scania van de post Wehe den Hoorn )

In de tussentijd heb ik zelf een oude International L161 uit 1950 gerestaureerd.

Daarna ben ik in contact gekomen met Marc Bakker die ook actief is bij Brandweermuseum Hoogezand – Sappemeer. Toen is het balletje gaan rollen om een stichting op te richten. Daar heb ik toen gehoor aan gegeven .

Hier zal ik de Technische ondersteuning gaan verrichten op het gebied van de  Techniek.

Hopende jullie hiermee een beetje te hebben ingelicht , over wie ik ben en wat ik doe.