Austin K2

De Austin is in 1950 gekocht door dhr G. Weulen – Kranenbarg in Vorden voor het vervoeren van suikerbieten, begin jaren 50 is hij gebruikt voor het vervoeren van kolen.

Het mooie en bijzondere van deze Austin K2 is dat dit de enige is met links stuur, hij is gebouwd in Engeland, daarna verscheept naar Nederland naar de Firma Stokvis & zonen. Hier is de Austin omgebouwd van rechts gestuurd naar links gestuurd. Dat maakt de Austin uniek.

Helaas heeft de Austin heel veel jaar stil gestaan wat niet ten goede is gekomen van de auto.

De vorige eigenaar had hem al gedemonteerd en vele onderdelen al nieuw gekocht, de cabine en het chassis zijn al gestraald, de motor is grotendeels als gereviseerd, moeten nog een paar kleine dingen aan gebeuren.

Verder nog veel werk met de cabine, hier moeten nieuwe delen in gelast worden. Het opbouwen van de auto gaat zeker ook nog veel tijd in zitten.

Maar we hebben 1 geluk het is voor mij geen onbekend model, bij brandweermuseum Hoogezand Sappemeer hebben we een Austin K2 volledige gerestaureerd en daar heb ik alle Electra aangesloten volgens schema en daar al een hoop van geleerd omdat chassis + is.

We houden u via de website op de hoogte vanaf de start tot dat hij helemaal gereed is.