Austin K2

De Austin is in 1947 gekocht door dhr. G. Weulen – Kranenbarg in Vorden voor het vervoeren van suikerbieten, na tijdje is de Austin ook gebruikt voor het vervoeren van kolen en brandstoffen.

Het eerste kenteken wat de Austin kreeg in 1947 was M-36864, na dit kenteken werd het RA-00-89.

Wat deze Austin zo uniek en bijzonder maakt is dat hij links gestuurd is, hij is gebouwd in Engeland, daarna verscheept naar Nederland naar de Firma Stokvis & zonen. Hier is de Austin omgebouwd van rechts gestuurd naar links gestuurd. Dat maakt de Austin uniek en zeldzaam.

Helaas heeft de Austin heel veel jaar stil gestaan wat niet ten goede is gekomen van de auto.

De vorige eigenaar had hem al gedemonteerd en vele onderdelen nieuw gekocht, de cabine en het chassis zijn al gestraald, de motor is grotendeels als gereviseerd, moeten nog een paar kleine dingen aan gebeuren.

Verder hebben we nog veel werk met de cabine, hier moeten nieuwe delen in gelast worden. Het opbouwen van de auto gaat zeker ook nog veel tijd in zitten.

Maar we hebben 1 geluk het is voor Marc Bakker geen onbekend model, bij brandweermuseum Hoogezand – Sappemeer hebben ze een Austin K2 volledige gerestaureerd en daar heeft Marc alle elektra aangesloten, de remmen gereviseerd en geholpen met revisie van de motor.

U kunt de restauratie volgen via de website onder menuknop Restauratie of via Instagram en Facebook op de hoogte vanaf de start tot dat hij helemaal gereed is.

De Austin onder een ingestorte overkapping