Nieuws 2023

⚙️ Donderdag 19 oktober 2023 is de radiateur weer gereed. Er is een nieuw koelblok tussen gekomen. Mede door de stemmen die we hebben gekregen tijdens Raboclubsupport hebben wij de besteding waar kunnen maken.

⚙️ Binnenkort gaan we de radiateur monteren en vullen. Dan kan de motor wat langer blijven draaien.


⚙️ Uitslag Rabo Clubsupport

JOEHOE!!!! Stichting Behoud Historisch Materieel heeft met de Raboclub support 62 stemmen gekregen en daar hangt een mooi geld bedrag van € 879,45 aan.

Wij willen iedereen die een stem op ons heeft uitgebracht heel erg BEDANKEN.

Hier kunnen wij het grootste gedeelte voor de vervanging van de radiateur mee betalen voor de Austin K2.


⚙️ Webshop uitbreiding

Binnenkort komt er een 2e webshop. Deze webshop krijgt de naam Onderdelen.

Omdat wij veel onderdelen dubbel hebben en er niks meer mee doen gaan we deze verkopen. De opbrengst komt dan ten goede aan Stichting Behoud Historisch Materiaal.

Via de webshop Onderdelen kunnen er onderdelen die we dubbel hebben gekocht worden.


⚙️ Nieuwe truien

Zaterdag 4 maart hebben wij nieuwe truien binnen gekregen. We hebben 2 modellen, 1 met rits en 1 met rond hals. Beide hebben een geborduurde logo op de borst.

De truien staan ook in de webshop en zijn te bestellen. Klik hier om naar de webshop te gaan.


⚙️ 2 jaar Behoud Historisch Materieel

Donderdag 2 maart 2023 is het 2 jaar geleden dat de stichting is opgericht.

We zijn blij dat we de stichting hebben opgericht om de Austin K2 een nieuw leven te geven. De restauratie is inmiddels gestart en is te volgen op de website. Klik hier om naar de restauratie pagina te gaan.

Hoe is het allemaal gekomen?

Bij Brandweermuseum Hoogezand – Sappemeer ben ik nauw betrokken. Wij kwamen er achter dat een Austin K2 “Bellenwagen” van Brandweer Hoogezand in een zee container op gelsagen stond in Scheemda. Na diverse keren met de eigenaar te hebben gesproken en onderhandeld is het gelukt om de Bellenwagen terug naar Hoogezand te halen en te restaureren bij het Brandweermuseum. Wij hebben hier nogal wat publiciteit aangegeven en daar kwamen diverse reactie op, waaronder Michel uit Den Helder. Michel was in het bezit van de Austin K2 die nu eigendom is van Marc Bakker. Michel is zo kun je het wel zeggen een man met heel veel kennis van de Austin K2 modellen. Hij had heel veel onderdelen dubbel en als we wat nodig waren of ergens niet uit kwamen konden wij contact met hem opnemen.

Dit is regelmatig gebeurd en gelukkig kon hij ons ook helpen aan een aantal onderdelen. Hij vertelde toen dat hij ook een Austin K2 had maar deze helemaal in onderdelen lag opgeslagen in 3 garage boxen.

Hij heeft er zelf geen tijd voor om hem te restaureren en had hem in de verkoop. nadat dat niet was gelukt heeft hij Marc een berichtje gestuurd of hij iemand wist voor de Austin K2 en alle bij behorende en extra onderdelen, Marc had er wel oren na en heeft hem toen gekocht.

Zo is Stichting Behoud Historisch Materieel opgericht op 2 maart 2021.


⚙️ Restauratie

We hebben een nieuwe pagina toegevoegd aan de website.

Op de pagina Restauratie kunt u de restauratie volgen.


⚙️ Nieuwe kleding

We hebben ook nieuwe overalls gekocht en laten borduren.

Binnenkort komen er nog truien zodat we het niet koud krijgen in de werkplaats tijdens de restauratie.