Restauratie

Op deze pagina kunt u de restauratie volgen van de Austin K2. Maar ook op onze Instagram en Faceook kunt u de restauratie volgen.


15 maart 2023 – Het chassis, de voor en achteras en de veerpakketten liggen nu bij Straal en Coatingbedrijf Nood Nederland in Veendam. SCNN gaat ervoor zorgen dat de onderdelen weer netjes worden. Als alles mooi zwart afgelakt is halen wij het op en brengen het naar de werkplaats en kunnen we langzaam alles weer op gaan bouwen.


3 maart 2023 – zijn een aantal onderdelen gestraald en in de primer gezet. 2x ankerplaat, 12 veerstrop beugels en stuurhuis onderdelen.

Binnenkort gaan de voor, achteras, chassis en diverse beugels naar de straler.


16 februari 2023 – De vooras en achteras liggen inmiddels klaar om gestraald en gespoten te worden.

We liepen tijdens het klaar maken tegen een klein probleempje aan, het draad waar de kroonmoer op komt van de voorstompen, was dusdanig beschadigd dat de kroonmoeren niet meer vast gedraaid konden worden. Gelukkig hebben we veel onderdelen dubbel, dus hebben we ook de reserve vooras opgehaald en deze gedemonteerd.

Omdat de Austin links gestuurd is konden we de reserve vooras niet compleet gebruiken en dus de bruikbare onderdelen gedemonteerd.


29 januari 2023 – De vooras en achteras hebben we opgehaald uit het magazijn en naar de werkplaats gebracht waar we de werkzaamheden gaan uitvoeren.