Datsun 521

Maandag 15 juli zijn we met de Datsun naar de RDW in Groningen geweest om hem op kenteken te laten zetten. Dit is zonder problemen verlopen en we kunnen de kentekenpapieren in week 29 verwachten.

Als het kenteken binnen is kan Dennis aan de rit met zijn Datsun.


Dennis Bakker was al geruime tijd op zoek naar een Datsun. Niet zomaar een standaard Datsun maar iets bijzonders, iets unieks.

Na tijden het internet afgezocht te hebben kwam Dennis toevallig een Datsun 521 (pick-up) tegen en ook nog in Nederland. Dennis heeft gelijk de verkoper gebeld, Niscar uit Maarssen had hem te koop staan. Na een aantal telefoontjes te hebben gepleegd is Dennis samen met Marc op zondag 3 maart 2024 naar Maarssen gereden om de Datsun 521 te bekijken. Omdat het niet gelijk naast de deur is hebben we ook een autoambulance meegenomen, deze konden wij lenen van Brandweermuseum Hoogezand – Sappemeer, waar beide heren ook nauw bij zijn betrokken.

Datsun 521

De Datsun is gebruikt als bedrijfsauto door een Bakker in Griekenland. In 2015 is de auto geïmporteerd naar Nederland door Niscar. De eigenaar van Niscar wou er een service auto van maken maar doordat hij veel onderweg is kon hij er geen tijd voor vrijmaken om de Datsun om te toveren tot service auto. Met toch enige spijt heeft de man de Datsun te koop gezet.

Tijdens ons bezoek vertelde de man vol enthousiasme over de Datsun en zijn passie voor Nissan en andere Datsun auto’s. We hebben de auto bekeken en Dennis was er al gauw uit, de Datsun gaat mee naar Kiel Windeweer. Na bijna 2 uur de auto te hebben bekeken en naar de verhalen te hebben geluisterd hebben we de Datsun op de autoambulance gezet en zijn we weer richting Kiel Windeweer gegaan.

Werkzaamheden

De Datsun heeft nog geen Nederlands kenteken, om hem aan te kunnen bieden bij de RDW moeten er nog een aantal punten gedaan worden.

  • Remmen nakijken ✔
  • Uitlaat vervangen ✔
  • Nieuw achterlicht kapje monteren ✔
  • Nieuwe banden ✔

We zijn maandag 11 maart begonnen met de remmen, al snel kwamen we er achter dat de hoofdrem cilinder vast zat. Inmiddels is deze gereviseerd en word maandag 18 maart 2024 weer gemonteerd. De remcilinders zowel voor als achter waren al gedaan evenals de remleidingen.

Dennis heeft ook al 4 nieuwe banden besteld deze worden ook zo spoedig mogelijk op de velgen gemonteerd.

De Datsun word (nog) niet compleet gerestaureerd. Er zitten geen rotte plekken in. Dennis wil hem eerst op kenteken hebben en er mee rijden.